fbpx

Lad os skabe en bæredygtig by

Vores by har ingen klimaplan, grundvandet er forurenet og der er ingen målsætninger indenfor bæredygtighed. Ud af Danmarks 98 kommuner er Dragør blandt de fire, som ikke har tilsluttet sig DK2020, hvor man forpligter sig til at lave klimaplaner, der lever op til Parisaftalens målsætninger. Det samarbejde skal vi naturligvis med i. Det er på tide, at Dragør Kommune tager ansvar for at være med til at løse de klimaudfordringer, som vi alle er en del af. 

Fra ingen mål til verdensmål

Jeg mener, at Dragør skal være en bæredygtig by for mennesker, miljø og natur. Derfor foreslår jeg at oprette et verdensmålsudvalg under kommunalbestyrelsen, som skal arbejde med at implementere FN’s verdensmål og igangsætte et seriøst arbejde med bæredygtige tiltag i kommunen. Mange andre kommuner har for længst oprettet sådan et udvalg, fordi man har indset, at det både gavner udviklingen i byen, borgerne og miljøet. Udvalget skal bl.a. se på muligheder indenfor CO2-reduktioner, mindre forurening, økologi, biodiversitet, energiforbedringer og vedvarende energi.

Selvforsynende med energi

Min vision er, at Dragør Kommune skal være selvforsynende med vedvarende energi, så man kan dække energiforbruget i offentlige bygninger, institutioner, skoler mv. ved at etablere solcelle- og solvarmeanlæg, samt små land- og byvindmøller. Et mål kunne også være, at hele kommunen bliver energineutral ved at producere netop så meget vedvarende energi, som der forbruges indenfor den geografiske afgrænsning af kommunen. Desuden bør alle kommunens biler udskiftes til elbiler over en periode. Kommunen bør også indgå i dialog med regionen og Movia om at indsætte elbusser på alle ruter i Dragør, så vi kan reducere udledning af støj, partikler og CO2. Det vil skabe et langt bedre miljø i vores by. 

Dragør skal gå forrest og indføre en grøn indkøbspolitik, som skal gælde alle kommunale indkøb, hvor fokus flyttes fra indkøbspris til omkostninger i hele produktets levetid. Fra elbiler til økologisk mælk, samt miljømærkede kemikalier og rengøringsmidler til brug på Rådhuset, plejehjem, skoler mv. Den samlede miljøpåvirkning skal reduceres. Brug af sprøjtemidler skal helt stoppes, for hvilke forældre har egentlig lyst til at der sprøjtes myregift eller sprøjtegift på børnehavens legeplads? Nej, vel. 

Fælles om Dragør

Dragør ligger i et smukt og naturrigt område på Amager. Derfor er det vigtigt, at vi som kommune og borgere værner om miljøet og naturen. Og det kan man gøre på mange måder – fx ved at undgå brug af sprøjtegift i haver og på fortove, lade haven være vild med vilje, undgå brug af vejsalt om vinteren, samt ved at energirenovere sin bolig. Kommunens virksomheder og jordbrugere skal tilskyndes til at integrere bæredygtighed, omstille til økologisk jordbrug og på den måde være en aktiv del af en grønnere og renere by til gavn for os alle. Alligevel hører jeg ofte kritiske røster, som siger, at ”det nytter alligevel ikke noget”. Men det gør det. For vi kan alle bidrage til at skabe en bæredygtig by for mennesker, miljø og natur, hvis vi er fælles om Dragør.

Dette website bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge siden, accepterer du brugen af cookies. 

Scroll to Top